Nieuws februari 2019

Gepubliceerd op 30 januari 2019 om 20:00

Clubseizoen 2018/2019: Club 1

 

Het eerste half jaar is alweer voorbij, maar gelukkig hebben we nog een half jaar! Dit jaar zijn er 5 kinderen bij ons op club, 2 jongens en 3 meiden. Met de start van het clubseizoen zijn we begonnen met het onderwerp ‘Vriendschap’ van de Kinderboekenweek. We hebben toen allemaal ons eigen poppetje gemaakt en aan elkaar verbonden, want wij zijn samen ‘de vrienden van club’! Tijdens onze clubavonden proberen we af te wisselen in spelletjes doen of iets knutselen. Meestal verbinden we dit aan een bepaald onderwerp of thema. De tweede keer club hebben we spelletjes gedaan met een ballon. Hoe lang kan jij met een ballon, tussen je benen, lopen en wie houdt zijn/haar ballon het langste heel terwijl de rest de ballon probeert kapot te trappen. Dit was nog erg lastig! Tijdens de derde keer club was het al een tijdje herfst. We hebben toen een mooie herfsttekening gemaakt met wasco krijtjes en daarover ecoline. Dit gaf mooie effecten! De vierde keer club was Sinterklaas in het land en hebben we Sinterklaas spelletjes gedaan. De keer daarop hebben wij Sinterklaas gevierd op club. De zak met cadeautjes was goed verstopt en het duurde ook een tijdje voordat de kinderen de zak hadden gevonden. Hij lag zelfs helemaal bij de ingang van de kerk. Sinterklaas was, denken we, mis geweest met de ingang van de clubzolder. Het was ook wel erg spannend om in de donkere kerk te gaan kijken. Gelukkig zaten er in de zak genoeg cadeautjes voor de kinderen en voor ons. We hebben door middel van dobbelen met de dobbelsteen de cadeautjes één voor één voor uitgepakt. Dit was een erg gezellige avond! De laatste keer club in 2018 hebben we Kerst gevierd. Een mooie kerst knutsel gemaakt en daarbij afgesloten met het welbekende spel ‘ de Nachtwacht’. Inmiddels is het 2019 en hebben we alweer één keer club gehad. We beginnen onze clubavond altijd met even  samen op de banken zitten en vertellen wat iedereen heeft gedaan de afgelopen weken. Deze keer wilde iedereen van alles over de vakantie vertellen en was er al gauw een kwartier voorbij met alleen gezellig kletsen. Daarna hebben we de gezelligheid doorgezet met een het spelletje ‘Geen ja, geen nee’. In dit spelletje worden er vragen gesteld en moet je antwoord geven op die vragen, maar mag je geen ja of nee zeggen. We dachten dat dit best makkelijk zou zijn, maar dit bleek toch best lastig te zijn… En afgesloten met nog even wat drinken en een snoepje. We hebben dit jaar wederom geen grote groep, maar wel een hele gezellige groep waarmee we tijdens de clubavonden veel leuke dingen kunnen doen. We gaan er in ieder geval nog een gezellig 2019 van maken!

Groetjes, Sanne Wattel en Claire de Dreu

 

 

Gelukkig weer een nieuw clubseizoen. Club 2

Het is ieder jaar weer afwachten hoeveel respons er komt als de uitnodiging voor het nieuwe clubseizoen is uitgedeeld. De eerste avond op 11 oktober begon gelijk goed met een opkomst van 9 kinderen.  Eerst even een voorstelrondje zodat iedereen weet wie is. Zowat allemaal waren ze mee geweest op het geweldige jeugdkamp wat al heel veel jaren georganiseerd wordt op Oostkapelle. Hebben de kinderen zelf ideeën /wensen voor een clubavond en wat kan er wel en niet. Iedereen had wel wat te vertellen/ op te merken zodat we weer een heel seizoen vooruit konden. De tijd vloog voorbij en nadat we wat hadden gedronken met een snoepje erbij hadden we nog tijd om een spel te spelen. Tja wat zou het deze keer worden, de keus was niet makkelijk dus hebben we 2 korte spelletjes gedaan, een paar rondjes Nachtwacht en het altijd populaire Krantenmeppertje, al jaren de favoriet.

Inmiddels was er nog iemand bij gekomen en waren er 10 kinderen op club wat best een mooie opkomst is. Voor de 25e oktober had Edwin een quiz in elkaar gezet om eens te kijken hoe het met het algemene kennisniveau is gesteld. Goed luisteren naar de vraag is een eerste vereiste en de vragenlijst was niet echt makkelijk. Opperste concentratie dus en goed nadenken. Halverwege even pauze om wat te drinken en daarna waar verder met de quiz. Vragen over aardrijkskunde, oostkapelle en omgeving, rekenopgaven, algemeen inzicht en logisch nadenken. Al met al een leerzame avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Deze avond kwam er ook versterking voor de leiding bij want Anja den Hollander had zich als leiding aangemeld. Zij had een mooi idee om de 3e clubavond mee te vullen namelijk het smokkelspel (smokkelaars en agenten) waarbij de smokkelaar in een afgesproken gebied iets van de ene leiding naar de andere moet proberen over te brengen zonder dat de agent je tegenhoudt. Anja had toestemming gevraagd zodat we dit spel mochten spelen op de laan met de stenen palen bij de Zeeduinse Poort. En echt, daar is het ’s avonds echt super donker. Het was kraakhelder weer en we hebben zelden zoveel sterren gezien.  Dan is het toch prachtig dat Oostkapelle tot een van de donkerste plekken behoort zodat iedereen een prachtige sterrenhemel kan zien. Clubavond 4 stond in het teken van lootjes trekken voor Sinterklaas want inmiddels was het al 22 november. Moest er een surprise gemaakt worden en/of een gedicht? Nee maar het zou wel leuk zijn als dat wel gedaan werd. Maar ja heb ik dan wel tijd genoeg want op school moet er ook een surprise gemaakt worden. En bij sommigen thuis ook. Ter ontspanning hebben we stoelendans gedaan waarbij iedereen steeds fanatieker werd zodat het alweer veel te snel tijd was om naar huis te gaan. Sinterklaas hebben we gevierd op 06 december, er stond een bak met strooigoed op tafel maar de meesten hadden de dag ervoor op school zoveel strooigoed gegeten dat ze er nog vol van zaten. Er was weer heel wat geknutseld zodat er weer prachtige surprises waren en zelfs met gedichten erbij. Echt fantastisch om te zien dat ze dit voor elkaar doen. Even voor 2000 uur waren we klaar en gelukkig, het was volgende week alweer club want op 20 december hadden de kinderen kerstviering met school. Dus daarom maar een weekje eerder op 13 december. Muziekje aan en lekker kletsen zijn ook belangrijke zaken en gedurende het jaar komen er meer en meer mobieltjes mee wat helemaal niet vreemd is als je al in groep 7 of 8 zit.  Wanneer we beginnen met de clubavond worden die keurig opgeborgen in jas of broekzak zonder dat we dat hoeven te vragen. Zoals u kunt lezen hebben we het heel gezellig met elkaar en gaan we in 2019 weer lekker verder met deze leuke groep. Er staan nog 6 clubavonden op het programma maar daarover meer in een volgend stukje.

Groeten van Anja den Hollander en Edwin van de Bank