Home » Jeugd » Jeugdkamp

Kamp

Al ruim 30 jaar organiseren we vanuit de PKN kerk van Oostkapelle een jeugdkamp.
Dit kamp is bedoeld voor alle kinderen van 6 tot en met 15 jaar uit Oostkapelle en omgeving en wordt gehouden van maandag tot en met zaterdag in de eerste week van de zomervakantie.
In januari begint het 'zoeken' naar mensen die een week mee willen als leiding, het ene jaar gaat dit wat gemakkelijker dan het andere, maar tot op heden is het altijd gelukt.
In februari/maart worden de aanmeldformulieren op het dorp verspreid en dan is het afwachten hoeveel kinderen er zich zullen aanmelden. In de beginjaren waren er dit zo'n 70, de laatste jaren rond de 50.
Tijdens de kampweek hebben we een thema, dit proberen we in de spelletjes en activiteiten steeds terug te laten komen. Indien mogelijk passen we ook het eten er bij aan.
De kinderen worden verdeeld in groepen per leeftijd, meestal zijn er 5 á 6 groepen, met 2 of 3 man/vrouw leiding. De oudste kinderen hebben geregeld een eigen programma maar doen verder wel mee met andere activiteiten.
De leiding probeert een zo afwisselend mogelijk programma in elkaar te draaien, bijv. knutselen, schilderen, spelen op het veld, een vossenjacht, een bosspel en naar het zwembad. Hoogtepunt is vooral voor de kleinsten wel een nachtspel, midden in de nacht een spel bijvoorbeeld in het bos.
Elk jaar is de kampweek weer een succes, zeer vermoeiend, zeker ook voor de leiding .
Mocht u na het lezen van dit stukje nog vragen hebben of meer willen weten over de kampweek, neem dan contact op met: Frank en Maya Scheunhage, jk.oostkapelle@zeelandnet.nl of 0118-586563.

 

In 2020 staat de kampweek gepland voor maandag 13 juli t/m zaterdag 18 juli 2020. Ga jij ook weer mee ?

De aanmeldformulieren voor opgeven voor de komende kampweek zijn weer rondgedeeld en we hebben al diverse aanmeldingen binnen gekregen. Ondertussen zijn we nog bezig met het compleet maken van de leiding. Dit jaar zullen we weer terugkeren naar het kamphuis in Gemert. Het kamp is voor jeugd van 7 t/m 15 jaar. Geef je ook op vóór 13 april. Heb je geen aanmeldformulier en wil je toch mee, dan kun je dit formulier ook aanvragen via de mail (jk.oostkapelle@zeelandnet.nl) of telefonisch bij Frank en Maya Scheunhage (0118-586563). Ook liggen er formulieren achter in de kerk op de tafel. Alle ingrediënten voor een mooi en vooral gezellig kamp zijn er weer dus geef je op !!

 

Verslag van de laatste vergadering:

Financieël het jaar goed afgesloten. We zijn op zoek naar nieuwe leiding. Inmiddels hebben er tot nu toe twee afgemeld. Grijpskerke (diaconie) heeft alsnog betaald voor een jongere uit Grijpskerke. De opgave formulieren gaan weer samen op een folder met uitnodiging ophalen rommelmarktspullen. Frank regelt dit met Gerdien.

Frank en Maya geven aan in 2021 hun laatste kamp te organiseren: Er zal voor die tijd gezocht moeten worden naar iemand die de organisatie wil overnemen. Van de leiding die nu meegaat is er niemand die dit ziet zitten.  Ds. Beukenhorst geeft aan dit mee te nemen naar de kerkenraad.