Kamp

Al ruim 30 jaar organiseren we vanuit de PKN kerk van Oostkapelle een jeugdkamp.
Dit kamp is bedoeld voor alle kinderen van 6 tot en met 15 jaar uit Oostkapelle en omgeving en wordt gehouden van maandag tot en met zaterdag in de eerste week van de zomervakantie.
In januari begint het 'zoeken' naar mensen die een week mee willen als leiding, het ene jaar gaat dit wat gemakkelijker dan het andere, maar tot op heden is het altijd gelukt.
In februari/maart worden de aanmeldformulieren op het dorp verspreid en dan is het afwachten hoeveel kinderen er zich zullen aanmelden. In de beginjaren waren er dit zo'n 70, de laatste jaren rond de 50.
Tijdens de kampweek hebben we een thema, dit proberen we in de spelletjes en activiteiten steeds terug te laten komen. Indien mogelijk passen we ook het eten er bij aan.
De kinderen worden verdeeld in groepen per leeftijd, meestal zijn er 5 á 6 groepen, met 2 of 3 man/vrouw leiding. De oudste kinderen hebben geregeld een eigen programma maar doen verder wel mee met andere activiteiten.
De leiding probeert een zo afwisselend mogelijk programma in elkaar te draaien, bijv. knutselen, schilderen, spelen op het veld, een vossenjacht, een bosspel en naar het zwembad. Hoogtepunt is vooral voor de kleinsten wel een nachtspel, midden in de nacht een spel bijvoorbeeld in het bos.
Elk jaar is de kampweek weer een succes, zeer vermoeiend, zeker ook voor de leiding .
Mocht u na het lezen van dit stukje nog vragen hebben of meer willen weten over de kampweek, neem dan contact op met: Frank en Maya Scheunhage, jk.oostkapelle@zeelandnet.nl of 0118-586563.

 

2023

Jeugdkamp 2021

Binnen onze kerkgemeenschap PG Oostkapelle is de organisatie van een jeugdkamp een traditie geworden. Al meer dan 30 jaar wordt in de zomer voor de jeugd in de leeftijden van 6 tot 16 een onvergetelijke vakantieweek georganiseerd. Veel van onze dorpsgenoten kennen deze kampweken nog uit hun jeugd en velen hebben er zelfs voor gekozen om later ook weer als leiding mee te gaan. Er zijn zoveel mooie herinneringen die velen zich kunnen herinneren aan deze tijd. Het is mooi dat we dat al die jaren vanuit onze kerk hebben mogen organiseren.

Ondanks dat we ieder jaar weer een groep vrijwilligers bereid vinden hun tijd vrij te maken voor het voorbereiden en begeleiden van de kampweek, blijkt het nu onmogelijk een opvolging te vinden  voor de algemene leiding en de organisatie  van het jeugdkamp. Wij hebben de organisatie van het kamp nu al een groot aantal jaren gedaan en hebben in 2019 al aangekondigd er na 2021 mee te stoppen. We hebben al diverse mensen benaderd om deze taak over te nemen en we hebben nu ook de kerkenraad gevraagd met ons mee te zoeken. We vinden het  toch jammer dat de jarenlange traditie hierdoor zou stoppen. Het zou ook heel veel teleurgestelde kinderen en ouders opleveren.

We zijn dus op zoek naar iemand (of meerdere mensen gezamenlijk) die de organisatie op zich zou willen nemen. Als de Corona het toe laat kunnen we de voorbereiding en de leiding van de kampweek dit jaar samen doen zodat we de algemene leiding vanaf volgend jaar definitief kunnen overdragen.

Zie je het wel zitten of wil je eerst meer informatie over wat de organisatie inhoudt, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Tot onze spijt moeten we dit jaar wederom besluiten het kamp niet door te
laten gaan. Wel zullen we dit jaar ook wel weer zoeken naar een
mogelijkheid om dagen voor de kinderen te organiseren in onze regio
binnen de geldende regels. In de komende tijd zullen we hier zaken voor
uit gaan zetten.

 

We horen het graag.

Frank en Maya Scheunhage, jk.oostkapelle@zeelandnet.nl of 0118-586563.