Kamp

Al ruim 30 jaar organiseren we vanuit de PKN kerk van Oostkapelle een jeugdkamp.
Dit kamp is bedoeld voor alle kinderen van 6 tot en met 15 jaar uit Oostkapelle en omgeving en wordt gehouden van maandag tot en met zaterdag in de eerste week van de zomervakantie.
In januari begint het 'zoeken' naar mensen die een week mee willen als leiding, het ene jaar gaat dit wat gemakkelijker dan het andere, maar tot op heden is het altijd gelukt.
In februari/maart worden de aanmeldformulieren op het dorp verspreid en dan is het afwachten hoeveel kinderen er zich zullen aanmelden. In de beginjaren waren er dit zo'n 70, de laatste jaren rond de 50.
Tijdens de kampweek hebben we een thema, dit proberen we in de spelletjes en activiteiten steeds terug te laten komen. Indien mogelijk passen we ook het eten er bij aan.
De kinderen worden verdeeld in groepen per leeftijd, meestal zijn er 5 á 6 groepen, met 2 of 3 man/vrouw leiding. De oudste kinderen hebben geregeld een eigen programma maar doen verder wel mee met andere activiteiten.
De leiding probeert een zo afwisselend mogelijk programma in elkaar te draaien, bijv. knutselen, schilderen, spelen op het veld, een vossenjacht, een bosspel en naar het zwembad. Hoogtepunt is vooral voor de kleinsten wel een nachtspel, midden in de nacht een spel bijvoorbeeld in het bos.
Elk jaar is de kampweek weer een succes, zeer vermoeiend, zeker ook voor de leiding .
Mocht u na het lezen van dit stukje nog vragen hebben of meer willen weten over de kampweek, neem dan contact op met: Frank en Maya Scheunhage, jk.oostkapelle@zeelandnet.nl of 0118-586563.

 

Jeugdkamp 2024 gaat door!

Wij zijn als kampleiding alweer druk bezig met het voorbereiden van het Jeugdkamp dat plaats zal vinden van 8 juli t/m 12 juli.

Deze keer gaan we weer (terug) naar de Coxse boerderij in Gemert waar we, uitgezonderd vorig jaar en voor corona toesloeg, altijd met veel plezier kwamen!

Alle leiding die afgelopen kamp meeging gaan nu weer mee en we hebben zelfs al nieuwe leiding erbij want er gaan meer kinderen mee dan afgelopen kamp!

Dat is goed nieuws natuurlijk en daaruit blijkt dat de nieuwe start afgelopen zomer een zeer goede is geweest want bijna alle kinderen die meegegaan zijn gaan nu ook weer mee!

We zitten nu dus op 45 aanmeldingen ( 10 meer dan vorig jaar! ) maar nog niet helemaal vol dus als er nog kinderen mee willen, geef ze dan snel op via:        jk.oostkapelle@zeelandnet.nl

De kampleiding,         

Claire de Dreu en Robert Marijs