Home » Jeugd » Jeugdkerk

Jeugdkerk

De protestantse gemeenten van Grijpskerke, Aagtekerke/Domburg en Oostkapelle werken samen op het gebied van jeugdkerk. In de periode van oktober 2019 tot april 2020 is er jeugdkerk onder kerktijd afwisselend in de kerken van Aagtekerke, Grijpskerke en Oostkapelle.

De jeugdkerk is bedoeld voor kinderen vanaf groep 8 van de basisschool tot jongeren in de laatste klassen van de middelbare school.

Het hele gezin is op de jeugdkerkzondagen welkom in de betreffende kerk. Voor de basisschoolkinderen is er kindernevendienst en er is voor de allerkleinsten creche. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een kop koffie/thee en iets lekkers elkaar te ontmoeten.

Groepen

Groep 1: groep 8 t/m klas 2 middelbare school

Groep 2: klas 3 t/m 6 middelbare school

Data

Zondag 9 februari 2020 Grijpskerke
Zondag 8 maart 2020 Aagtekerke
Zondag 5 april 2020 Oostkapelle (Palm Pasen gezinsdienst)
Zondag 11 oktober 2020 Grijpskerke
Zondag 8 november 2020 Aagtekerke
Zondag 13 december 2020 Oostkapelle
Zondag 10 januari 2021 Aagtekerke
Zondag 14 februari 2021 Grijpskerke

Status

Nog steeds een goede opkomst en enige weken geleden een prima vergadering gehad.

Er is een vraag van de Clusterwerkgroep gekomen om mee te werken aan de clusterdienst a.s. De beide Jeugdkerkgroepen zien het (nog) niet zitten om samen een jongerendienst te organiseren.

In oktober (2020) is gelukkig, ondanks de corona,  ook Jeugdkerk weer van start gegaan.  Ook onder  jongeren zijn tegenwoordig wat besmettingen maar gelukkig hebben we voldoende  ruimtes om afstand te bewaren en te ventileren. Ook de jongeren zien uit naar deze ontmoetingen met elkaar in deze, voor hun ook een best moeilijke, tijd.