Home » Wat we doen » Activiteitenagenda

Activiteitenagenda 

Activiteiten van de ons omringende dorpen vindt u in het GTO-boekje, evenals uitgebreidere beschrijvingen van de activiteiten hieronder.


Stichting Reis voor vitale ouderen

Datum: zaterdag 27 juli t/m zaterdag 3 augustus
Plaats: Vierhouten, Gelderland

Stichting Reis voor vitale ouderen (voorheen Stichting diaconaal werkverband Walcheren) organiseert in 2019 een vakantieweek voor vitale ouderen in Nederland naar het plaatsje Vierhouten Gelderland

We gaan van zaterdag 27 juli tot zaterdag 3 augustus. Deze reis is op basis van volpension en inclusief reis en annulering verzekering en halve dag excursies. Op deze reis gaan twee personen mee om u met kleine dingen te helpen. Het is wel de bedoeling dat u zichzelf kunt wassen en aankleden en dat u ook kan lopen met of zonder rollator,we hebben geen rolstoel bus.

De prijs voor deze reis komt op ongeveer voor een tweepersoonskamer op 625 euro p.p. en voor een eenpersoonskamer ongeveer op 685 euro p.p Deze prijzen kunt u ongeveer van uit gaan kan iets meer of minder.

Degene die in 2018 zijn mee geweest krijgen het formulier in februari. Degenen die voor de eerste keer meegaan, kunnen dit formulier aanvragen bij Loe van Lomwel, tel: 06-46107129 Bij Loe van Lomwel kan u ook terecht voor informatie over deze reis.

Stichting reis voor vitale ouderen, Loe van Lomwel

 

Rommelmarkt

Datum: donderdag 1 augustus 2019
Tijd: 09:30 - 17:00 uur
Plaats: Rond de Dorpskerk, Waterstraat 2

De opbrengst van de rommelmarkt komt zoals elk jaar ten goede aan onze kerkelijke gebouwen en aan een goed doel.

Spullen inleveren kan elke 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 11 uur bij het Protestants KerkCentrum, Johan de Pourckstraat 2.

De opbrengst van de rommelmarkt komt zoals elk jaar ten goede aan onze kerkelijke gebouwen en aan een goed doel. Dit jaar is dat Stichting Willen Programs.

Willen Programs heeft als doel de armsten van de Togolese bevolking te helpen. Educatie, training en voorlichting zijn de sleutel. Daarnaast geven ze microkrediet om vrouwen te helpen een hoger inkomen te krijgen. Maar zonder verdere training blijkt ook dit in veel gevallen niet de oplossing. Analfabetisme is een van de hoofdoorzaken van extreme armoede in Togo. Om armoede in de toekomst te voorkomen is het volgen van onderwijs als kind dus heel belangrijk. Daarom is er nu ook het programma ‘kind naar school’, waarin ze kinderen helpen met hun schoolgeld en andere praktische zaken. Ze supporten op dit moment 25 kinderen om naar school te gaan. Voor tieners die om welke reden dan ook hun middelbare school niet af kunnen maken is er het naaiprogramma. In 3 jaar tijd worden ze opgeleid tot kleermaakster en kunnen zich na die tijd aansluiten bij het kleermakersgilde. Ze hebben op dit moment 6 meisjes in training. Naast het leren van een vak leren ze ook andere praktische zaken, zoals primaire gezondheidszorg, engels en frans (de officiële taal in Togo).

De opbrengst van de rommelmarkt zal geheel ten goede komen aan bovenstaande projecten, afhankelijk van waar de financiele nood op dat moment is.

Inleveren spullen voor de rommelmarkt

Datum: Elke 1e zaterdag van de maand

Tijd: 10:00 - 11:00 uur

Plaats: Protestants Kerkcentrum, Johan de Pourckstraat 2

 

Seniorenmiddag

Datum: Elke 3e woensdag van de maand
Tijd: 14.30 – 16.30 uur
Plaats: Zionskerk, Duinweg 36a

Een keer in de maand wordt er een middag georganiseerd voor een 60 + groep. Op deze middagen komen wij bij elkaar voor een ontmoeting. Ons programma is gevarieerd: wij spelen een quiz, de andere keer sjoelen, of een spel. Ook kan een ieder die dat wil een onderwerp aandragen. We doen soms ook iets creatiefs. Er is altijd koffie en thee met wat lekkers.

Voor vervoer kan worden gezorgd.

Contactpersonen zijn: Rina Jobse en Marjo Lievaart

 

Inloophuis

Datum: Elke 1e donderdag van de maand

Tijd: 10:00-11:30 uur

Plaats: Protestants Kerkcentrum, Joh. de Pourckstraat 2

Iedere eerste donderdag van de maand wordt er een koffiemorgen georganiseerd. Een mooie gelegenheid om belangstellend naar elkaars welzijn te vragen en alle nieuwtjes van het dorp en de kerk uit te wisselen. Ook als u een gesprek wil met de dominee, kan dat daar. Iedereen kan zo inlopen in dit Protestants Kerk Café… hartelijk welkom.