Activiteitenagenda 

Activiteiten van de ons omringende dorpen vindt u in het Vorming & Toerusting-boekje, evenals uitgebreidere beschrijvingen van de activiteiten hieronder.


Avondgebed

Data: 5 april, 3 mei, 1 juni

Tijd: inloop 19.45 uur, aanvang 20.00 uur

Plaats: consistorie van de Dorpskerk, Oostkapelle

De afgelopen maanden hebben we verschillende keren een avondgebed gehad. We willen graag de komende maanden samen met u/jullie hiermee doorgaan en nodigen ieder van u van harte uit hier een keer aan deel te nemen. Ook is het mogelijk uw gebedspunten bij ons kenbaar te maken via een (anoniem) briefje in de bus van het PKC aan de Johan de Pourckstraat.

 

Filmavond:  “House of Hummingbird”

Plaatsprotestantse Dorpskerk, Waterstraat 2 te Oostkapelle

Datummaandagavond 17 april 2023

Tijd: aanvang om 19.30 uur

Kostenvrijwillige bijdrage i.v.m. filmrechten

Korea, 1994; de veertienjarige Eunhee heeft het niet makkelijk op de middelbare school. Het veertienjarige muurbloempje heeft verder ook niet bepaald een makkelijke jeugd. Vader en moeder zijn ploeterende winkeliers, die hard werken om Eunhee’s oudere broer Daehoon (Sang-yeon Sohn) naar de universiteit te kunnen sturen. Misschien komt het door de druk die zijn ouders op hem leggen, dat Daehoon zijn woede en frustraties afreageert op zijn zusje. Hij slaat haar een keer zo hard, dat ze met een gebroken trommelvlies moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Ze zoekt afleiding bij haar vrienden, maar de druk van het opgroeien en de zoektocht naar houvast eisen zijn tol. Pas als ze een nieuwe docente ontmoet waar een onverwachte vriendschap mee ontstaat, lijkt er licht aan het einde van de tunnel te zijn.

Maar dat dit ontroerende coming-of-age-drama zich afspeelt in het Seoul van 1994 is niet alleen voor de sier. Dit is het jaar dat de gigantische Seongsu-brug instortte, een ramp waarbij 32 mensen om het leven kwamen. Het is een beslissend moment voor hoofdpersonage Eunhee (Ji-hu Park), die hierdoor de broosheid van het leven onder ogen leert zien.

Een film dus over huiselijk geweld, opgroeien en eenzaamheid van pubers en al dan niet liefdevolle relaties.

Aansluitend na de film, is er de mogelijkheid om onder leiding van Frans Vijlbrief met elkaar hierover na te praten, voor wie dit wil.

 

Seniorenmiddag

Datum: woensdag 19 april
Tijd: 14:30
Plaats: Zionskerk

De gezellige seniorenmiddag in de Zionskerk. We drinken een kopje thee of koffie.
iedereen van harte welkom.

Rina Jobse

 

Leerhuis ‘Tien geboden, tien vormen’

Datawoensdagochtenden 1 februari, 1 maart en 19 april 2023

Tijdvan 09.30 – 11.30 uur

Plaatsprotestantse Zionskerk, Duinweg 36.a. te Oostkapelle

We lezen en leren verder met het boekje ‘Tien vormen’ over de Tien Geboden, zoals die staan vermeld in Exodus 20, 1 t/m 17. Op een prettige toon brengt de auteur de kern van de Tien Geboden tot leven: ‘Trek de stoute schoenen aan en ga op weg naar de vrijheid zegt Mozes in Exodus tegen de Israëlieten. Dan trekken zij de woestijn in op weg naar het Beloofde Land. Daar geeft God zijn tien geboden. Die zijn als goed schoeisel: daarmee kun je voort op die weg naar de vrijheid. Want slaven waren ze, vrije mensen zullen ze worden. Daarvoor zijn die geboden bedoeld.’ Het is verrassend om te zien hoe actueel deze wet uit het Oude Testament dan blijkt. Er worden ook linken gelegd met toepasselijke gedeelten elders in de Bijbel.  De schrijver, dr. Bernard Luttikhuis is predikant van de Protestantse Gemeente Haarlem.

Gegevens over het boekje: ds. Bernard Luttikhuis, ‘Tien vormen – Om je vrijheid te bewaren’, uitgeverij Boekencentrum, prijs: € 9,99.

Begeleiding: ds. Flip Beukenhorst, telefoon: 0118-586648.

 

Avondgebed

Data: 3 mei, 1 juni

Tijd: inloop 19.45 uur, aanvang 20.00 uur

Plaats: consistorie van de Dorpskerk, Oostkapelle

De afgelopen maanden hebben we verschillende keren een avondgebed gehad. We willen graag de komende maanden samen met u/jullie hiermee doorgaan en nodigen ieder van u van harte uit hier een keer aan deel te nemen. Ook is het mogelijk uw gebedspunten bij ons kenbaar te maken via een (anoniem) briefje in de bus van het PKC aan de Johan de Pourckstraat.

 

Zin-in-Oostkapelle:  Zomerse Zeeuwse Avond 

Datumdonderdagavond 6 juli 2023

Tijd: 20.15 uur

PlaatsDorpskerk, Waterstraat 2 te Oostkapelle         

Veel beroemde kunstenaars hebben een tijdje in Zeeland doorgebracht, met name op Walcheren. Denk maar aan Piet Mondriaan, Jan Toorop en Charley Toorop. En Zeeuwse dichters zijn er ook genoeg, zoals Hans Warren, J.C. van Schagen en natuurlijk Annie M.G. Schmidt! Welkom bij deze avond ‘Zin-in-Oostkapelle’, geleid door ds. Flip Beukenhorst.