Activiteitenagenda 

Activiteiten van de ons omringende dorpen vindt u in het Vorming & Toerusting-boekje, evenals uitgebreidere beschrijvingen van de activiteiten hieronder.


Filmavond: “The Old Oak”

Datum: maandagavond 8 april 2024
Tijd: 19.30 uur
Plaats: protestantse Dorpskerk, Waterstraat 2 te Oostkapelle

De film speelt zich af in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. Oprecht, hoopvol en actueel. In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigt, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt. In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen.

De film bevat veel ruw taalgebruik. Thema’s zijn: polarisering, discriminatie en hoop.

Kosten: vrijwillige bijdrage i.v.m. filmrechten

Seniorenmiddag

Datum: elke derde woensdag van de maand
Tijd: 14:30
Plaats: Protestants Kerkcentrum, J. de Pourckstraat 2 te Oostkapelle

De gezellige seniorenmiddag in het PKC. We drinken een kopje thee of koffie.

Iedereen van harte welkom.

Rina Jobse

 

Avondgebed

Data: elke eerste donderdag van de maand

Tijd: inloop 19.45 uur, aanvang 20.00 uur

Plaats: Dorpskerk, ingang Waterstraat 4 te Oostkapelle

In het afgelopen jaar hebben we elke eerste donderdagavond van de maand een avondgebed gehouden in onze Dorpskerk. Hier willen we graag mee doorgaan.

We krijgen soms vragen hoe dit verloopt: we hebben een inloop vanaf 19.45 uur en dan is er tijd voor ontmoeting, een praatje. Dan starten we om 20.00 uur. We vragen eerst of er speciale gebedspunten zijn: wie of wat volgens de aanwezigen gebed, aandacht nodig heeft.
We lezen vervolgens een tekst uit de Bijbel om even over na te denken en we zingen een lied om in de rust, in de stilte te komen en vragen om Gods nabijheid. Dan bidden we met elkaar. De één heeft een gedicht, een ander een briefje met een gebed of een vrij gebed en er komen ook mensen die meebidden en zelf niets zeggen. We eindigen ons gebed met het bidden van het ‘Onze Vader’.

Alles is goed, iedereen is welkom!
In het bijzonder willen we naast mensen uit ons eigen dorp ook mensen uitnodigen uit onze samenwerkende gemeenten.

Contactpersonen zijn: Tanneke en Mariëlle