ZWO april 2022

Gepubliceerd op 28 april 2022 om 22:00

Als u dit leest, is Pasen alweer achter de rug. Omdat Jezus de dood overwon, is Pasen voor ons een feest van leven. Hoe moeilijk het ook is in deze tijd om dat te zien, toch mogen, nee moeten we het leven vieren. Hoe kunnen we dat beter doen, dan vanuit onze welvaart te delen met anderen die het moeilijker hebben dan wij. Dan komen we vanzelf bij Pinksteren, dat voor ons een inspiratie is voor zending, voor het delen van geloof en hoop. En onverbrekelijk daarmee verbonden is het delen van onze materiële overvloed. Tijdens de Pinksterdienst zullen we hierbij aandacht besteden aan Zuid Afrika, maar daarover leest u meer in het kerkblad van juni.

In deze maand krijgt u de jaarlijkse brief van ons met het verzoek om een vrijwillige bijdrage. Er zit geen acceptgiro meer bij maar het banknummer van de ZWO staat erop om een overschrijving te kunnen doen. U hebt ons (en de mensen in Indonesië) vorig jaar niet teleurgesteld. Ook nu rekenen we weer graag op u!

De vrijwillige bijdrage is hard nodig en vormt het grootste en daarmee het belangrijkste deel van onze “inkomsten”. Het leukste deel echter, zijn onze acties. Met onze regio-actie Delta voor Indonesië willen we bloembollen verkopen. U vindt een bestelformulier in dit kerkblad. Vóór 29 mei bestellen, in oktober planten, in het volgende voorjaar prachtige tulpen in de tuin, op het terras of het balkon, en dan ook nog het goede doel gesteund. Hoe leuk is dat!

Intussen kunt u ook het goede doel nog steunen door uw postzegels, kaarten, oude mobieltjes en kleine cartridges (geen toners, en s.v.p. in een dichte plastic zak) in te leveren op de bekende plek in de hal van de kerk. André de Buck heeft de afhandeling hiervan overgenomen. 

En tenslotte eindelijk weer onze jaarlijkse verkoop op Pinksterdrie. Na 2 lockdowns ook een teken van hoop dat het weer kan, het verkopen van de enige echte ZWO-roomboterwafels. Deze keer gecombineerd met een plantjesactie, om er een echte happening van te maken. U leest er hieronder meer over. 

Lian Jobse

De enige echte ZWO roomboterwafels

U leest het goed! 7 juni 3e pinksterdag, hopen we ze na lange tijd weer voor U te bakken. We beginnen dan om 10.30 u in de timmermanswerkplaats in de Waterstraat en in het PKC. U kunt er ook gezellig koffie, thee of fris bij drinken. Allemaal voor het goede doel.

We kunnen nog wel extra handen gebruiken om te bakken, in te pakken en te verkopen. Als U wat tijd over hebt bel ondergetekende even dan kunnen we roostertje maken, wel zo handig. Alvast bedankt!

Plantgoedactie

Dat doen we ook op  pinksterdrie, vóór of in het PKC vanaf 10.30 uur. Heeft U plantgoed voor ons, breng dat dan a.u.b. daar heen. Had U geen groene vingers? U kunt ook plantgoed elders kopen wat wij dan weer kunnen doorverkopen. Mogelijkheden genoeg om er een mooie en gezellige actie van te maken voor ons ZWO project in Indonesië. 

Tot dan, Nely Wondergem, tel 582500