Hooien in de Hof van Heden

Gepubliceerd op 30 september 2022 om 00:00

Vrijdag 30 september 2022 was het weer zo ver: samen met de leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisschool de Lispeltuut hebben we het hooi uit de Hof van Heden op ruiters gezet. Tegen twaalf uur kwam meester Remi met 12 leerlingen bij de Hof van Heden aan. Wim Louws heeft ze van harte welkom geheten en verteld wat we met de Hof van Heden beogen. Een tuin waar we op een natuurvriendelijke manier fruitbomen en klein fruit struiken onderhouden. Natuurlijk heeft hij ook verteld over het grote insecten- en bijenhotel en de bijenheuvel. Bijen en insecten zijn belangrijk voor de bestuiving van planten en ook voor de biodiversiteit. Daarna hebben we iedereen aan het werk gezet. Eerst de ruiters opgezet en daarna het hooi erop. We waren allemaal erg tevreden over het resultaat.

Nadat we wat hadden gedronken en gegeten zijn we moe maar voldaan naar huis gegaan. 

Het is en het blijft een bijzondere tuin omdat als het fruit rijp is je er gewoon een beetje van mag plukken om thuis op te eten of met anderen te delen. De leden van de werkgroep Hof van Heden hebben die middag ook nog het laatste fruit geplukt. De appels en peren zijn zondagmorgen uitgedeeld in de kerk. 

Als werkgroep kijken we terug op een geslaagde activiteit samen met de school. Het was voor iedereen weer een mooi leermoment zeker voor de leerlingen van de Lispeltuut. Ook jullie bedanken we, de Lispeltuut, voor de geweldige inzet! 

Werkgroep Hof van Heden, Ron Waverijn