Feestdagentips

De feestdagen komen er aan! Hoe maken we die een beetje duurzamer?

  1. Verlichting: Shine a little led! Kies voor LED-lampjes in plaats van gloeilampjes, dan bespaar je niet alleen geld, het is ook beter voor het milieu. Met LED-verlichting gebruik je veel minder stroom en daardoor draagt deze lichtbron bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot.
  2. Diner: Met kerst eten we het liefst extra lekker en speciaal. Kies voor (veel) minder vlees of ga voor een vegetarisch diner. Alle bee(s)tjes helpen! Het is verrassend hoeveel leuke ideeën je tegenkomt als je zoekt op vegetarisch kerstdiner. Derde kerstdag is natuurlijk kliekjesdag. Gooi dus niks weg met de feestdagen, maar verdeel en geniet van de restjes.
  3. Versiering: kies voor een tafelkleed van textiel (ipv papier) en versiering uit de natuur.
  4. Kerstboom: Het is niet bekend wat beter is voor het milieu: een echte kerstboom of een kunstkerstboom. Maar het is wél duidelijk dat je de milieu-impact verlaagt door lang met je boom te doen. Wil je een echte boom? Kies er een die na de feestdagen weer de grond in kan. Ga je voor een kunstkerstboom, gebruik die dan zo lang mogelijk. Hier kun je nog meer tips vinden voor levende en kunst- kerstbomen.

Zie ook onze Groene Kerk pagina