Kerststukjes 80+ Oostkapelle

Op zaterdag 12 december is er, vanuit onze kerk in samenwerking met commissie welzijn Oostkapelle, een actie georganiseerd om voor alle inwoners van 80 jaar en ouder een kerststukje te maken met een kerstgroet

Lieve mensen,

In de kerkenraadsvergadering van november waren er twee vragen binnen gekomen om iets te organiseren voor de ouderen.  In samenwerking met Commissie Welzijn Oostkapelle  (Welzijn Veere) en onze gemeente is er een plan gemaakt om voor alle 80 plussers  in Oostkapelle een klein bloemstukje te maken en te bezorgen.

Na enig overleg hebben we inkopen gedaan en vrijwilligers gezocht om dit samen te realiseren. Vrijwilligers waren er snel genoeg. Op zaterdag 12 december zijn we met een enthousiaste groep mensen aan de slag gegaan om 200 kerststukjes te maken.  Groot en klein waren actief. Er werd mos om oase gerold, touwtjes geknipt en er rond gebonden. Takjes erin gestoken, klaar gemaakt met wat sneeuw, een strikje en een kaarsje en dan naar de inpak bali. Vervolgens werden ze in groepjes per straten ingedeeld met adresstickers en toen kwamen er chauffeurs die met kinderen alles gingen bezorgen. Ook de gemeenteleden die wat verder dan Oostkapelle wonen werden met een kerststukje blij gemaakt. 

Natuurlijk alles met gepaste afstand én mondkapje op. Het liep als een trein en  ‘wat fijn om elkaar weer eens te ontmoeten’  werd er gezegd.  We kregen van de bezorgers al gelijk mooie, en ontroerende reacties. Wat zijn we God dankbaar dat we dit toch mogelijk konden maken in deze ‘bizarre ‘ tijd waar iedereen zo naar het ‘gewone’ verlangt.

We hopen dat, de mensen hier van kunnen genieten in deze donkere dagen en we ze het gevoel hebben  kunnen geven dat we aan hen denken.

Tenslotte wil ik alle vrijwilligers die hieraan hebben meegewerkt nogmaals bedanken voor hun tijd en inzet. Het was fijn om weer even de liefde van God en het gevoel van ‘samen zijn’ te mogen ervaren in onze gemeente.

Maya Scheunhage