Rommelmarkt 1 augustus

Donderdag 1 augustus 2019 is weer de jaarlijkse rommelmarkt vanaf 09.30 uur tot 17.00 uur.

Om 10.30 uur verkoop per opbod van allerlei antiek en curiosa. Ook worden er weer wafels verkocht en zijn er bloemstukjes te koop.

Dit jaar is de rommelmarkt in een deel van de Waterstraat en aan het begin van de Pourckstraat.  

De opbrengst van de rommelmarkt komt zoals elk jaar ten goede aan onze kerkelijke gebouwen en aan een goed doel. Dit jaar is dat Stichting Willen Programs.

Stichting Willen Programs

Willen Programs heeft als doel de armsten van de Togolese bevolking te helpen. Educatie, training en voorlichting zijn de sleutel. Daarnaast geven ze microkrediet om vrouwen te helpen een hoger inkomen te krijgen. Maar zonder verdere training blijkt ook dit in veel gevallen niet de oplossing. Analfabetisme is een van de hoofdoorzaken van extreme armoede in Togo. Om armoede in de toekomst te voorkomen is het volgen van onderwijs als kind dus heel belangrijk. Daarom is er nu ook het programma ‘kind naar school’, waarin ze kinderen helpen met hun schoolgeld en andere praktische zaken. Ze supporten op dit moment 25 kinderen om naar school te gaan. Voor tieners die om welke reden dan ook hun middelbare school niet af kunnen maken is er het naaiprogramma. In 3 jaar tijd worden ze opgeleid tot kleermaakster en kunnen zich na die tijd aansluiten bij het kleermakersgilde. Ze hebben op dit moment 6 meisjes in training. Naast het leren van een vak leren ze ook andere praktische zaken, zoals primaire gezondheidszorg, engels en frans (de officiële taal in Togo).

De opbrengst van de rommelmarkt zal geheel ten goede komen aan bovenstaande projecten, afhankelijk van waar de financiële nood op dat moment is.