Bezinnen op weg naar Pasen

De 40-dagen-tijd op weg naar Pasen is elk jaar weer een bijzondere tijd. Het is een tijd van inkeer, bezinning en gebed. De 40-dagen-tijd is een soort van her-leertijd over vragen als: Wat betekenen Jezus en God voor ons, voor mij? Wat betekent het om christen te zijn?

We denken in deze 40 dagen iets vaker na over ons christelijk geloof, want we zijn op weg naar Pasen. En dat doen we dit jaar aan de hand van dat mooie thema ‘Een nieuw begin’.

Dat nieuwe begin, zullen we deze maand met Pasen vieren, als het feest waarbij we gedenken dat Jezus de dood en het kwaad heeft overwonnen. Daarmee maakte Jezus een nieuw begin mogelijk voor ons allen. Maar nu zijn we nog op weg naar dat nieuwe begin, een weg om ook een nieuw begin te maken in ons leven, in uw en in mijn leven.

We kunnen dit alles ook thuis doen. Dat kan door elke dag de stilte te zoeken en een bladzijde te lezen in de prachtige kleurrijke 40-dagen-kalender die de PKN dit jaar heeft uitgegeven. Mocht u er nog geen hebben, in de hal van onze beide kerkgebouwen liggen nog een aantal exemplaren.