Opbrengst rommelmarkt

€10.371 bruto!!! Dat heeft deze dag opgebracht:  Geweldig!!! Bekijk de foto's.

 

Het hele jaar zijn we bezig met toewerken naar deze dag: elke eerste zaterdag van de maand inzamelen, grote ophaaldag in maart, vergaderen over het doel, vergunning aanvragen enzovoort. De laatste week: boodschappen regelen, elke avond spullen inladen, prijsjes sorteren voor het enveloppenspel, boeken uitzoeken, bloemschikken……

 

En dan is het eindelijk zover!!! Donderdag 2 augustus. Om half zes starten we met het opzetten van de kramen. Om 6 uur ’s morgens stonden de eerste wagens al klaar bij de toren om gelost te worden.

 

Om 7 uur even een momentje rust: koffie/thee met broodjes, voor velen de start van de dag, altijd erg gezellig! Dan de hectiek van alles klaarzetten, kramen inrichten, dozen uitpakken, badges uitdelen, spullen voor het opbod zoeken, nog even tijd voor koffie en een broodje, vroege bezoekers achter de hekken houden…

 

Om half 10 luiden de klokken en gaat de markt open, stormloop op de kramen. Het begin van een stroom bezoekers, die dit jaar de hele dag blijft lopen. Een uur na de start begon het opbod. Hans Corbijn wist met z’n verhalen (en met hulp van aangever Yvonne) veel te verkopen. Klapstuk was de toverlantaarn met glazen plaatjes, afkomstig van de zolder van de Dorpskerk. Hier werd flink op geboden! Uiteindelijk ging hij voor ruim 300 euro weg!

 

In t Wachtertje stonden Monique en Kees-Peter van der Zanden, zij vertelden over hun Stichting Mensenkinderen en deelden spaardoosjes uit waarmee je kan sparen voor een geit voor arme gezinnen in Moldavië. De helft van de netto opbrengst van deze dag gaat naar hun Stichting.

 

Overal op de markt waren vrolijke mensen en was er een prima sfeer. Aan het einde van de dag, nadat veel mensen hun slag hadden geslagen met het dozen vullen voor 1 euro, werden de restanten op de wagens geladen.

 

In het PKC, onder het genot van fris, wijn en bier hoorden we wat deze dag had opgebracht: €10.371 bruto!!! Geweldig!!!

 

Alle mensen die spullen hebben gegeven en vooral alle mensen die deze week hebben geholpen met alles wat er te doen was, heel hartelijk dank.

De opbrengst is altijd de kers op de taart, maar de sfeer op de markt, het als gemeente (in de breedste zin van het woord) samenwerken, het plezier dat iedereen heeft, dát is waar we het voor doen!

 

Voor al die mensen die zich erop verheugen: volgend jaar is de rommelmarkt op donderdag 1 augustus……

 

Een fotoreportage van deze week komt nog.

 

 

Namens de rommelmarktcommissie,

Hettie Vrij