Rockdienst 23 juni 18:30 uur

‘Verbinding verbroken?’

BLØF-rockdienst in Oostkapelle

Op zaterdag 23 juni is er in de Zionskerk in Oostkapelle, Duinweg 36a om 18.30 uur een BLØF-rockdienst onder de titel ‘Verbinding verbroken?’ Een rockdienst is een kruising tussen een kerkdienst en een rockconcert. De in de kerk gangbare liederen zijn ingeruild voor nummers van een band. Die worden qua volume ‘op belevingsniveau’ uitgevoerd! En zo gekozen dat zij passen bij de bijbellezingen en samen de dienst zijn inhoud geven.

 

Al bijna twaalf jaar geleden hield ‘rockdominee’ Jan Andries de Boer zijn eerste BLØF-dienst. Hij is er bijna mee door heel Nederland getrokken, maar nu is het de eerste keer dat hij naar Zeeland komt!! Mét TeBoven, een band, die zich heeft gespecialiseerd in het uitvoeren van muziek van BLØF en waarmee de rockdominee intussen jarenlang samenwerkt. De Boer doet dit ‘met de zegen’ van BLØF zelf. Tekstschrijver Peter Slager heeft verklaard het een eer te vinden dat zijn liedjes in de kerk worden gespeeld.

 

Het thema “Verbinding verbroken?” is gekozen omdat er in deze tijd een tweedeling lijkt te zijn ontstaan in de maatschappij: groepen mensen, die elkaar niet meer verstaan en ook nauwelijks contact met elkaar hebben. Dat is de horizontale lijn. Maar het geldt ook in verticale zin. Veel mensen zijn een band met God kwijt geraakt, en ook dat mag beslist een verlies worden genoemd. Zie je de beide lijnen samen, dan vormen ze een kruis. Verbinding is een thema dat je in het werk van BLØF steeds weer terugvindt, zo betekent het woord ‘Umoja’ gezamenlijkheid.

 

Het grote aantal nummers dat in deze dienst gespeeld wordt, is gekozen uit het hele 25-jarige oeuvre van BLØF, tot en met het recente “Wereld van verschil”. “Zoutelande” zal ook klinken, maar omdat het niets met het thema te maken heeft pas in de toegift.