Groene Kerk

Afgelopen februari 2017 heeft de Protestantse Gemeente van Oostkapelle zich aangemeld als Groene kerk bij Kerk in Actie. Dat was na een enthousiast praatje en artikelen in het kerkblad van Leen Jobse, onze oud-dierenarts. Namens de kerkenraad is Peter Geene als contactpersoon aangewezen.

Op de gemeenteavond van 8 maart 2017 heeft Peter Geene het nut en de noodzaak van onze aanmelding toegelicht. De kern hiervan is: de schepping is ook onze lokale taak en verantwoordelijkheid en alle bijdragen aan alle facetten van groen en milieu en duurzaamheid zijn welkom! Juist ook van alle gemeenteleden!

Dit jaar is de tuin rondom de Zionskerk aan de Duinweg aan de orde. Er worden plannen gemaakt om het grasveld dat tot nu toe alleen maar gemaaid werd, om te toveren tot een bijbelse thematuin waarin bloemen en planten staan, die goed zijn voor alle bijensoorten en andere insecten. Om daarvoor nieuwe ideeën op te doen heeft de  kerkenraad voor haar bezinningsavond in april als deskundige uitgenodigd: Nanning-Jan Honing, een biologisch boer uit Zuid-Beveland.

Klik hier om meer over de Groene Kerk te lezen