Verslag Happen en Trappen op 22 september

Donderdag 22 september was het zover; de 1e happen & trappen editie georganiseerd door het cluster Noordwest Walcheren. Voor ons als organisatie ook wel spannend; wat doet het weer? Komen er wel genoeg deelnemers? Wat moeten we voorschotelen, wie gaat er koken en serveren, veel vragen en (nog) geen antwoorden...

Maar de aanmeldingen kwamen volop binnen en ook nog aardig verdeeld over de deelnemende dorpen inclusief de deelnemers uit Grijpskerke. De koks in de 3 dorpen konden aan de slag om ca. 90 deelnemers te voorzien van een voor-, hoofd-, en nagerecht. In ons dorp was het PKC in de Joh. de Pourckstraat de uitvalbasis om te starten en waar vervolgens de fietsers vanuit de andere dorpen ook naartoe kwamen.

Vanaf 17.30u tot 20.30u. is er lekker gegeten, gefietst, weer eten, nogmaals fietsen en tot slot gezamenlijk eindigen in Westkapelle ‘Bij de koster’’.

Daar was gelegenheid voor koffie/thee/ borrel en napraten over hoe de avond was geweest, wie, waar, wat had gegeten. Ds. Van Bruggen sloot daar de avond met de aanwezigen af en was het nog eenmaal op de fiets stappen om weer veilig op huis aan te gaan.

De commissie clusterdienst heeft deze activiteit op touw gezet om elkaar van uit een vertrouwde omgeving te ontmoeten over de dorpsgrenzen heen. Bij de evaluatie konden we terugkijken op een intensieve voorbereiding, prima fietsweer ondanks dat het al snel donker werd en enthousiaste deelnemers die vaak hun waardering uitspraken voor dit initiatief tussen de dorpen en de verrassende gerechten die ze onderweg hadden gegeten. 

Als commissie gaan we ons nu richten op de organisatie van de clusterdienst die geagendeerd staat voor zondag 11 juni 2023.

 

Ian Coppoolse, commissielid namens Oostkapelle