Schoenendoosactie 2022

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doet ook Oostkapelle weer mee aan de Schoenendoosactie. We geven kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau. Helpt u mee?

 

Hoop en toekomst

Vorig jaar gingen er meer dan 47.000 dozen naar onder meer Sierra Leone, Roemenië, Lesbos en Togo. De jongens en meisjes in deze landen nemen de mooi versierde schoenendozen stralend in ontvangst. Kinderen in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in arme landen kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien.

 

Alle hulp is welkom

Heb je mooie spulletjes die je niet meer gebruikt? Als je ze weggeeft, krijgen ze een tweede leven. Kinderen in het land waar je doos naartoe gaat, kunnen er nog jaren plezier van hebben. Dus stop die knikkers, barbie, raceauto of puzzel in de doos. Maar ook dat mooie T-shirt dat jou niet meer past.

 

Op de zondagen in oktober liggen er folders achter in de Zionskerk, of u kunt een folder opvragen bij Ian en Ingeborg Coppoolse-Verrips.

Voor de organisatie en het transport van de dozen is een bijdrage van € 5,- per doos nodig, op zondag 23 oktober is de diaconale collecte bestemd voor deze actie zodat zoveel mogelijk dozen gevuld en verstuurd kunnen worden! U mag ook uw bijdrage in de envelop stoppen die in de folder zit. 

 

Op zondag 6 november 2022 worden de gevulde schoenendozen verzameld in de kerk. U kunt de gevulde doos of envelop ook afgeven op ons huisadres. Mogen we ook dit jaar weer  op uw hulp, en de kinderen op een schat, rekenen ?

 

Met vriendelijke groet,

Ingeborg & Ian Coppoolse, tel.583099

Molenweg 6a Oostkapelle

ian_inge@zeelandnet.nl

 

Wilt u meer weten over de Schoenendoosactie?
Kijk op www.schoenendoosactie.nl