Nieuws april 2019

Gepubliceerd op 1 april 2019 om 12:00

Collecten ZWO

Rwanda 1994

Wie kan zich nog de genocide in Rwanda herinneren? Stammen staan tegen elkaar op; er volgt een enorme slachtpartij waarbij duizenden mensen betrokken zijn. Hoe is het mogelijk dat een vredig volk tot zoiets in staat is? Overhaast moesten onze zendingswerkers vertrekken, en dat na 40 jaar arbeid. Rose Makankaka, een overlevende van de genocide, heeft pleegouders gevonden die kinderen van overleden ouders onderdak bieden. Ook kinderen van ouders die HIV hebben, of waarvan de ouders zijn overleden, krijgen onderdak. Om al dat werk te kunnen financieren wordt er een beroep op ons gedaan. We willen de collecte van zondag 7 april voor deze pleegouders en kinderen bestemmen. Rwanda verdient het. 40 jaar lang hebben we veel mensen naar Rwanda gezonden met de boodschap om het evangelie te brengen.

 

Pasen

Op Pasen bestemmen we onze gift voor een speciaal doel. We zijn betrokken bij Pakistan via het project van de kerk voor achtergestelde kinderen en arme boeren. Ook zij verdienen onze steun. 2019 is het laatste jaar dat we Pakistan steunen. Volgend jaar gaan we door met een project in Indonesië. Mag het op Pasen een mooie gift zijn.

 

Tijdens de ZWO-regiovergadering van 28 maart krijgen we bezoek van een Pakistaanse predikant. U mag hier natuurlijk bij zijn: hartelijk welkom (Zionskerk 19.00 uur).

 

S. Corbijn