Het voorjaar komt eraan

Gepubliceerd op 28 februari 2018 om 12:00

De winter lijkt zo goed als voorbij. Het voorjaar komt eraan. De eerste tekenen daarvan kunt u hier en daar al zien. Ook in de Hof van Heden en de Snoeptuin gebeurt er al het een en ander! De hazelaars doen hun best met het te tonen van hun katjes. Bollen lopen uit en steken hun kopjes boven de grond. Het zijn een van de eerste tekenen van een nieuw seizoen.

Veel mensen, u ook misschien, halen alvast het voorjaar een beetje in huis. Opgepotte bollen van voorjaarsbloeiers vrolijken de huizen op. Zo halen we het voorjaar wat dichterbij. Verwachtingsvol. Dat geldt zeer zeker voor de Hof van Heden. Hoe zal dit seizoen alles uitlopen? De bomen en struiken die er al stonden, maar ook de nieuw aangeplante bomen; slaan ze aan? We kijken er naar uit en volgen alles op de voet. Doet u mee?

Uitgebloeide voorjaarsbloeiers

Mochten de voorjaarsbloeiers bij u in huis uitgebloeid zijn, en u wilt of kunt de bollen niet in uw eigen tuin planten, gooi ze dan niet weg! U kunt de bollen ook aan de Hof van Heden en de Snoeptuin kwijt. Wij van de werkgroep herplanten ze dan t.z.t. Na een jaar kunt u er dan weer opnieuw van genieten, maar dan ergens in de Hof van Heden of de Snoeptuin. Zo wordt daar alles reeds vanaf het vroege voorjaar een steeds bloemrijker lustoord.

Deponeer de bollen in de kist die onder het informatiebord in de Snoeptuin staat.

Iedereen alvast bedankt!

Namens de Werkgroep Hof van Heden,
Kees Schipper