12+ groep

Naast de clubs voor de basisschool leerlingen worden er ook activiteiten georganiseerd voor de kinderen van het voortgezet onderwijs in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar (12 plus). Voor deze groep wordt er om de 5 á 6 weken op de vrijdagavond een activiteit georganiseerd zoals bioscoopbezoek, bowlen, zwemmen, schaatsen, dropping, GPS tocht, landelijk spel Sirkelslag etc. Deze activiteiten worden door 3 leiding voorbereid en begeleid. Het seizoen wordt afgesloten met een barbecue. De groep ligt gemiddeld op zo’n 10 deelnemers vanuit de jeugd.

 

3 maart 2023: GPS fotopuzzeltocht

Ondertussen hebben we weer een activiteit gehad van de 12plus jeugd. Op vrijdagavond 3 maart zijn we met een groep van 5 jeugdigen afgereisd naar Veere waar een GPS fotopuzzeltocht was uitgezet. Door steeds met een GPS naar een volgend punt te lopen werd een route afgelegd kriskras door het stadje. Op de gevonden punt moest aan de hand van een foto, een vraag beantwoord worden. Dat valt nog niet mee zo in het donker. Gelukkig was het deze avond droog, rustig en niet koud. Onderweg was er nog een rustpunt met wat drinken en een snoepzakje. Ondanks de beperkte opkomst was het een gezellige avond. De volgende activiteit staat gepland voor vrijdag 14 april en wat we dan gaan doen, is nog niet bepaald. We zullen dat weer tijdig melden in onze WhatsApp groep. Ben je ook tussen 12 t/m 16 jaar en wil je ook komen, meld je dan aan bij Ian en Frank via 12plus@zeelandnet.nl. We zetten je dan ook in de WhatsApp groep zodat je op de hoogte blijft van de activiteiten. Tot de volgende keer…

Lees meer »

11 november 2022: pannenkoeken bakken

Op 11 november hebben we het activiteiten seizoen van de 12 plus jeugd ook weer geopend. We hebben dit gedaan op de jeugdzolder met pannenkoeken bak avond. Met een groep van in totaal 11 jeugdigen hebben we eerst kennisgemaakt met elkaar. De groep bestond  zowel uit oude garde als een aantal nieuwe jeugdigen. Na het voorstellen was het tijd om het eten voor te bereiden dus beslag maken, ingrediënten snijden en bakstelletjes vullen en aansteken. Daarna kunnen we plaatsnemen aan de tafels en kunnen we gaan bakken. Er wordt heerlijk gegeten en allerlei combinaties worden gemaakt. Langzamerhand vult de jeugdzolder zich met heerlijke geuren. Als iedereen is verzadigd worden de tafels afgeruimd en kan het afwassen beginnen. De jeugd ploft op de banken en worden er spelletjes ut de kast getrokken. Er wordt Djenga gespeelt, twister gedaan en ook nog bordspelletjes. Tussendoor wordt er nog een ijsje gegeten en ook geravot met elkaar. Tegen 10 uur sluiten we de avond weer af. De volgende activiteit staat gepland op 13 januari en wat we dan gaan doen, daar gaan we nog even op broeden. Ben je ook tussen 12 t/m 16 jaar en wil je ook komen, meld je dan aan bij Ian en Frank via 12plus@zeelandnet.nl. We zetten je dan ook in de WhatsApp groep zodat je op de hoogte blijft van de activiteiten.

Lees meer »

3 juni 2022: trappen en happen

Op vrijdagavond 3 juni stond al weer de laatste 12 plus jeugd activiteit van het seizoen op het programma. Op deze prachtige “zomer” avond gaan we met 6 jeugdigen “Trappen en Happen”. Op de fiets moeten we een parcours afleggen en op iedere stopplaats is er iets te eten of te drinken. De punten waar we heen fietsen wordt bepaald door het oplossen van een rebus, het bepalen van een coördinaat of een andere opdracht. We starten bij de kerk en vertrekken dan richting Kasteel Westhove waar we wat te drinken krijgen. Hierna volgen nog een frietje bij de Bostent, een snack op Camping Oranjezon, een ijsje weer bij de Bostent (helaas was de ijssalon op het dorp namelijk al gesloten ;-)) en eindigen we op het terras / erf bij Ian. Daar sluiten we de avond af met het stoken van een vuurkorf en het roosteren van marshmallows. Tegen half elf is het tijd om de avond en dus het seizoen af te sluiten. Het was een gezellige tocht en avond. Door de Corona was het een kort seizoen, maar het was gelukkig weer een seizoen. Nu is het tijd voor een vakantieperiode en daarna gaan we zien of we weer van start kunnen in het nieuwe kerkelijke jaar. Hopelijk is iedereen er dan ook weer bij. 

Lees meer »

8 april 2022: moordroute in Middelburg

Op vrijdagavond 8 april stond de volgende 12 plus activiteit op het programma. Helaas was de opkomst met 6 jeugdigen (en uiteindelijk 5), beperkt, maar dit was te wijten aan een mindere afstemming met de jeugdkerk waardoor de jeugd deze avond de keuze had voor twee activiteiten. Met de nodige instructies begonnen we in het licht van de avond een moordroute in de binnenstad van Middelburg. Door allerlei clues op te lossen konden we daders en hun wapens wegstrepen van de lijst om uiteindelijk de dader en het wapen te bepalen. Er moest flink gepuzzeld en nagedacht worden om tot de goede antwoorden te komen, maar uiteindelijk wisten we aan het einde van de avond de juiste dader en wapen vast te stellen. Ook het feit dat het steeds donkerder werd, zorgde er voor de groep niet voor dat ze een clue mistte. Goed gedaan !! 

Lees meer »

12+ jeugdactiviteiten

Op vrijdagavond 6 maart stond er weer een activiteit gepland voor de 12 plus jeugd. Deze keer was het weer tijd om gezellig te gaan zwemmen en om de vervoersuitdaging niet te groot te maken, was er gekozen voor het zwembad bij De Parel in Domburg. De aanmeldingen liepen al snel in aantal op en voor deze avond hadden we een lijst van 23 jeugdigen die wel mee wilden. Uiteindelijk zijn we deze avond met 22 jeugdigen naar binnen gegaan (vanwege één ziekmelding) en hebben lekker in het bad gezwommen, de glijbanen getrotseerd en de badmeester uitgetest op zelfbeheersing. Het was weer een geslaagde activiteit. De volgende activiteit staat gepland voor vrijdagavond 8 mei. We zijn bezig met een uitdagende speurtocht maar of dat het gaat worden, weten we nog niet zeker. Houd dus deze datum vrij en je berichten in de gaten, want het wordt vast weer leuk.  De jeugd zal weer worden uitgenodigd via de WhatsApp groep. Wil je ook komen of op de hoogte blijven van onze activiteiten en ben je tussen 12 t/m 15 jaar, meld je dan ook aan met je 06 nummer en we plaatsen je in de groep. Hopelijk tot 8 mei. Groeten van Ian, Sjoerd en Frank (12plus@zeelandnet.nl)

Lees meer »

12+ jeugdactiviteiten

Op vrijdagavond 7 februari stond het landelijke spel Sirkelslag weer op het programma. Voor deze 12 plus jeugdactiviteit zijn de uitnodigingen weer in de groep rond gestuurd, maar al gauw bleek dat we niet de enige waren die op deze avond iets organiseerde. Vanuit Jeugdraad Veere was er een ski avondje en veel van de jeugdigen hadden zich hiervoor opgegeven. Uiteindelijk hadden we maar 1 aanmelding en dus hebben we moeten besluiten om dit jaar niet mee te doen. Heel jammer. De volgende activiteit staat gepland voor vrijdagavond 6 maart. Wat we gaan doen weten we nog niet, maar houd deze vrij.  De jeugd zal weer worden uitgenodigd via de WhatsApp groep. Wil je ook komen of op de hoogte blijven van onze activiteiten en ben je tussen 12 t/m 15 jaar, meld je dan ook aan met je 06 nummer en we plaatsen je in de groep. Tot dan.

Lees meer »

Verloop

1 ste start avond met gourmet en quiz waren er 24 jongelui!  De tweede avond, een escaperoom op de jeugdzolder, waren er 12. Oudste jongeren haken nu wat af. Aankomende avond

Lees meer »

Zwemmen in het Omnium

Op vrijdag avond 15 maart zijn we met de jeugd wezen zwemmen in het zwembad Omnium in Goes. We hebben een avondje lekker kunnen badderen, in de banden dobberen en van de glijbaan afglijden. Verder was er ook gedimd en gekleurd licht muziek want het was een Disco avond. We kunnen weer terug kijken op een geslaagde avond.

Lees meer »