15 maart 2019: NLdoet-dag

De pluktuin “Hof van Heden” aan de Grijpskerkseweg in Oostkapelle (bij de Volkstuinen) doet ook dit jaar weer mee met NLdoet!

Om 10 uur gaan we aan de slag met het inzaaien van een wilde-bloemenrand langs de sloot van het Broekertpaadje. Alleen inheemse, Zeeuwse planten worden ingezaaid, omdat het doel van deze Hoogstamboomgaard is om daar een plek te creëren voor grotere biodiversiteit. Dus zonder spuitmiddelen. Dit komt de wilde bijen stand ten goede (naast de Bijenheuvel die we vorig voorjaar hebben aangelegd).

De in te zaaien strook is zo’n 40m lang en 3 meter breed en die is afgelopen najaar omgespit en een paar dagen ervoor geëgd. Samen met vrijwilligers en dorpsbewoners willen we een mengsel van zand en zaad uitstrooien op die plek. Instructies volgen ter plekke. Momenteel bezien we de mogelijkheden om met 1 van de basisscholen bordjes te maken van alle soorten planten (een- en meerjarige). Het gaat om 20 soorten meerjarige planten en 16 eenjarige.

Heeft u interesse en tijd die vrijdagochtend: kom dan een handje helpen!! Meldt je aan via NLdoet/kluszoeken; of kom gewoon eens kijken.

 Info: famgeene@zeelandnet.nl;