9 maart bijenwerkdag in het Hof van Heden

We willen aan de slag met het project “Wilde Bijen”. In het kader van NL-Doet! kunt u meehelpen nestgelegenheden te creëren in de Hof van Heden, samen met kinderen van de basisschool maken we een zandheuvel voor deze bijen en andere insecten.

Het grootste deel van de Nederlandse en Zeeuwse bijen nestelt in de grond. Het creëren van nestgelegenheid of het beschermen van al bestaande nestlocaties is van belang om populaties van bijen te behouden/bevorderen. Daarom gaan wij ook nestgelegenheden creëren in de Hof van Heden.

Samen met zo’n 16 kinderen van de basisschool Eben-Haëzer uit Oostkapelle maken we een zandheuvel voor deze bijen en andere insecten.

Op 9 maart gaat dat gebeuren!

Op de “NLdoet” dag, tevens bijenwerkdag!

Deze landelijke dag wordt georganiseerd door het Oranjefonds. Zij ondersteunen ons ook financieel.

Ook u bent van harte welkom op deze vrijdag 9 maart van 10.00 uur – tot +12.00 uur.

Door dit mee te maken kunt u de nodige support geven en eventueel assistentie te verlenen.

Op onder andere de hiervolgende website kunt u van alles lezen over de noodzaak om iets te doen voor de wilde bijen: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/102528/Wilde-bijen-hebben-hulp-nodig-toon-een-beetje-gastvrijheid

 

En dan nog even ter herinnering:

Het zogenaamde bollenproject is in volle gang. Uw uitgebloeide voorjaarsbloeiers die u in huis hebt kunt u kwijt in het kistje links bij de ingang van de Zionskerk onder het bordje “Groene Kerk”! Iedereen alvast bedankt!

Mede namens de werkgroep Hof van Heden,

Kees Schipper

 

Klik hier voor de foto's