Actie Kerkbalans 2019

Gepubliceerd op 8 januari 2019 om 15:50

Ook dit jaar vragen wij weer uw aandacht voor de actie Kerkbalans. Een terugkerend onderwerp, elk jaar weer. Haast een routineklus. Dat is het dit jaar echter zeker niet. Voor mij is de organisatie ervan in ieder geval geen routine. Jasper Coppoolse zorgde de afgelopen jaren ervoor dat de actie Kerkbalans in goede banen werd geleid. Hij heeft deze taak overgedragen en wij bedanken hem hartelijk voor alle tijd en energie die hij heeft geïnvesteerd.

Op een andere manier is deze actie ook geen routine te noemen. Het college van Kerkrentmeesters heeft de nodige zorgen rondom de begroting. Dat is ook niet voor het eerst, maar het wordt een steeds duidelijker probleem. Tijdens de gemeenteavond was dit onderwerp van gesprek.

We moeten steeds meer kosten met een steeds kleiner aantal mensen dragen. Daarom willen wij ook deze keer aan u vragen om te bezien of u mee kunt helpen om een dreigend tekort zoveel mogelijk af te wenden. Tegelijkertijd zijn we dankbaar dat elke keer weer blijkt dat u ruimhartig bereid bent om mee te helpen om de Protestantse Gemeente Oostkapelle ook financieel overeind te houden. Dat het geen routineklus voor u is, maar iets waar u bij stil wilt staan. Om zo gemeente van God te kunnen zijn in Oostkapelle.

Iedereen is uiteraard welkom in onze gemeente, ook als u niet in staat bent om bij te dragen. Daarom doen we ook nu weer een beroep op sterke schouders om samen zo mogelijk extra lasten te dragen.

Op 19 januari aanstaande start Actie Kerkbalans weer. Met respect las ik de lijst van vrijwilligers die vorig jaar mee hielpen om de antwoordformulieren te verspreiden. De gemiddelde leeftijd liegt er niet om. En toch waren ze er weer. We hopen dat u opnieuw uw bijdrage voor aankomend jaar aan hen wil meegeven.

 

Namens de kerkrentmeesters

Adri Jobse